Mercedes-Benz Concept X-CLASS

  • Termékpaletta-bővítés a folyamatos világpiaci növekedés érdekében
  • Bemutató 2017 év végén
  • Fő piacok: Európa, Latin-Amerika, Dél-Afrika és Ausztrália
  • Kétféle variáns, egy üzenet: az első igazi prémium pickup
  • Az X-osztály: erőteljes motor, magas komfortszint, példamutató biztonság

Az X-CLASS koncepciójával a betekintést nyerhettünk a Mercedes-Benz új pickupjának stílusvilágába. Az első prémium autó a kategóriában kétféle világot ötvöz. Méreteihez hűen teljesíti a lelkes kalandvágyók kívánságait, azaz olyan pickupként funkcionál, amely masszív, praktikus és jó off-road képességekkel bír. Ugyanakkor a stílusos kalandvágyók is örömüket lelhetik az X-osztályban, hiszen az új modell tanúskodik róla, milyen ízléses is egy csillagos emblémát viselő pickup.

A Mercedes-Benz a prémiummárkák közül először evez a felső kategóriás, középméretű pickupok vizére, vagyis egy olyan vásárlóközönség felé nyit, amelynek elvárásai magasak: legyen szó a megszokott terepképességekről, vagy ötszemélyes, családi, városi életstílushoz illő járműről. A célpiacok Argentína, Brazília, Dél-Afrika, Ausztrália (és Új-Zéland), valamint Európa lesznek.

Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG munkatársa, a Mercedes-Benz autós részlegének elnöke elmondta: “A Mercedes-Benz pickuppal be szeretnénk tömni kínálatunk maradék rései közül egyet. A célunk: olyan járművet kínálni vásárlóinknak, amely megfelel specifikus igényeiknek. Az X-osztály új mércét állít egy növekvő szegmensben.”

“Új irányba nyitunk, és meghódítjuk a középméretű pickupok kategóriáját” – mondta Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz munkatársa. “Jövőbeli X-osztályunk nem ismer kompromisszumokat. Létra típusú váz, nyomatékos, hathengeres motor, állandó összkerékhajtás kötelező elem  számunkra. Új értékeket kínálunk a biztonság, a kényelem és az önkifejező dizájn terén – más szavakkal, minden olyan területen, amely révén ízléses lesz egy csillagos, Mercedes emblémát viselő jármű. Új vásárlókat is meg szeretnénk szólítani, akik korábban nem feltétlenül gondolkoztak pickupok vásárlásán.”

Aktív autós újságíró. A Párizsi Autószalon tapasztalt látogatója. A négykerekűek páratlan szerelmese.